Obaköy Ortaokulu

Vizyon: Öğrencilerin Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları ve Milli Eğitim İlkelerine uygun olarak; gelişen teknolojiyi yakından izleyerek ve kültürümüzden gelen yöresel işlerin yaşatılmasını; iş ve hizmet sektörüne uygun üretken bireyler haline gelmesini sağlamak.

Misyon: Çağdaş yeniliklere açık, üretim çeşitlerini artıran üreten, ürettiklerini değerlendiren bireyler yetiştirmek.

Başarılar: 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında öğrencimiz Alara Yılmaz Çanakkale Savaşlarının 102.yıl dönümü kapsamında Alanya ve Antalya 1.´si, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı Resim Yarışmasında Alanya 1.´si olmuştur. Ayrıca PTT Genel Müdürlüğünün Türkiye genelinde Düzenlemiş olduğu 15 Temmuz Şehitleri Anısına Pul Yarışmasında kategorisinde 3.olmuştur. Öğrencimiz Melike Kaya Mehmet Akif ERSOY´u anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir yarışmasında Alanya 2.´si,Reyhan Çarşamba Atatürk´ün Antalya´ya gelişinin 87.yıl dönümü kapsamında düzenlenen şiir yarışmasında Alanya 1.´si, 6-12 Mart etkinlikleri kapsamında ilçemizde yapılan yarışmalarda öğrencilerimiz Reyhan Çarşamba şiir dalında 1., Mustafa Dere şiir dalında 2. olmuşlardır.

Saatler: Ders Başlama=08.30 Ders Bitiş=15.15
Isınma: Klima
Yabancı Dil: İngilizce
Servis Bilgisi: Taşımalı Eğitim kapsamında köy servislerimiz vardır. Ayrıca mahalle servislerimizde öğrencilerimizin okula taşınmasında kullanılmaktadır.
Sportif Etkinlikler: 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında Küçük kızlar futsal takımı Alanya 1. ve Antalya İl 4., Masa Tenisi Küçük Erkekler Alanya 3. olmuştur.__________________________ Okulumuz öğrencilerinde Alara YILMAZ PTT Genel Müdürlüğü´nün düzenlemiş olduğu Pul Tasarım yarışmasında Türkiye 3.olmuştur._______________________ 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün düzenlemiş olduğu Münazara Yarışmasında okulumuz ilçe 3.olmuştur.
Bilimsel Etkinlikler: 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında Tübitak 4006 Bilim Fuarı düzenlendi ve Bu Benim Eserim yarışmasına bir eserle katınıldı.
Proje Çalışmaları:

WEB - https://obakoyortaokulu.meb.k12.tr

Adres - OBA MAHALLESİ ÇARŞAMBA CADDESİ NO65 ALANYA

Öğretim Şekli :Normal Öğretim

Yerleşim Yeri - Oba, Alanya´nın güneydoğusunda bulunmaktadır. Portakal ve Narenciyesi ile ünlüdür. Her tarafı yemyeşil ağaçlarla kaplı şirin bir beldedir.

Adres - OBA MAHALLESİ ÇARŞAMBA CADDESİ NO65 ALANYA

Ulaşım Ulaşım Alanya Belediyesine bağlı halk otobüsleri ile yarım saatte bir yapılmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Antalya İl merkezine 144 km, Alanya İlçe merkezine ise 6 km uzaklıktadır.